Welkom op de website van BrouwVisie. BrouwVisie is een softwarepakket geschreven voor bierbrouwers om hun recepten en aanverwante dingen te beheren. Het pakket is geschreven om op een makkelijke en gestructureerde manier je recepten en je ingrediënten te beheren. Alles in één programma, en alles netjes in databases bij elkaar. Het pakket biedt vele mogelijkheden welke nog steeds uitgebreid worden..Brouwvisie gaat door waar andere programma's stoppen.

Als programmeur was ik in 2005 al summier begonnen met een brouwprogramma. Na het bijwonen van een lezing van Adrie Otten tijdens de MTG Hobbybrouwendag, was het idee gekomen om er met 3 programmeurs een Open Source-project van te maken. Dit was een goed plan, maar is in de pratijk is het nooit van de grond gekomen. Met veel enthousiasme en met behulp van de juiste formules is het mij gelukt om zelf een mooi programma te schrijven met mogelijkheden die verder gaan dan ieder ander brouwprogramma, want bierbrouwen is meer dan alleen het samenstellen van een recept. Brouwers willen ook proefnotities kunnen maken, stickertjes voor hun flesjes kunnen afdrukken, recepten onderling uitwisselen, voorraad beheren van hun ingrediënten, en meer.. BrouwVisie maakt het allemaal mogelijk.

Het voordeel van dit programma is dat de programmeur ook luistert naar de gebruikers, en hun wensen ter harte neemt, en indien functioneel, deze ook inbouwt! Dit is mede de kracht van BrouwVisie een programma voor en door brouwers.

Heb je vragen over of wensen voor dit pakket ? Stuur dan ff een berichtje via het contact formulier, je wordt dan zo snel mogelijk geholpen.

BrouwVisie zit momenteel ook op Facebook. Er is een groep aangemaakt waar je lid van kunt worden. Deze groep is bedoelt als een soort Gebruikers groep. Op deze manier probeer ik via dit medium contact te houden met de gebruikers en feedback te krijgen (wat ik erg belangrijk vindt) en nieuwe ontwikkelingen aan de gebrulkers door te geven. Word lid van deze groep

Brouwvisie op facebook

Share