Windows

Brouwvisie is natuurlijk een programma geschreven voor de Windows omgeving. Echter komen er steeds meer gebruikers welke het besturingssysteem MAC-OS of Linux op het PC hebben geïnstalleerd. Helaas is het op dit moment technisch nog niet mogelijk om Brouwvisie te compileren voor deze besturingssystyemen. Echter niet getreurd.....

Wine Wine (of tegenwoordig Winehq) is een Open Soure project dat een stuk software maakt waarmee je Windows software kunt draaien onder andere besturingssystemen zoals Linux, BSD, Solaris en Mac OS X. Dit stukje software kun je downloaden op de volgende website http://www.winehq.org/

Indien je dit op je PC hebt geinstalleerd zal Brouwvisie hieronder prima werken en kun je gewoon van dit programma gebruik maken, zonder te hoeven switchen naar een PC met windows.

Er zijn ook andere stukjes software die dit mogelijk maken en waar gebruikers goede ervaringen mee hebben zoals : Paralelles Desktop, CrossOver of zelfs VirtualBox. Ikzelf heb hier geen ervaring mee, maar het schijnt prima te werken.

Dual boot

Het kan natuurlijk zijn dat je Brouwvisie hebt staan op een PC met meerdere besturingssystyemen en dat je onder elk besturingssysteem met dezelfde Brouwvisie wilt werken. Helaas....v.w.b de combinatie Windows/Linux werkt dit niet. Je dient dan brouwvisie te gebruiken onder 1 besturingssysteem.

Share